Άνθρωπος, Όνειρο και φόβος Ορφέας και Ευρυδίκη με τη ματιά του Palle Nielsen

Έκθεση έργων του Δανού καλλιτέχνη των γραφικών τεχνών

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα και το Μουσείο Τέχνης Vejle, παρουσιάζει από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 25 Οκτωβρίου 2009 έκθεση επιλεγμένων έργων του Δανού καλλιτέχνη των γραφικών τεχνών, Palle (1920 – 2000). Στην έκθεση θα παρουσιαστούν γνωστά έργα του κορυφαίου Δανού καλλιτέχνη του 20ου αιώνα, φιλοτεχνημένα με διάφορες τεχνικές, όπως σχέδιο, υδατογραφία, ξυλογραφία και λινογραφία.

Ο Palle Nielsen, εμπνεύστηκε σε μεγάλο βαθμό από την κλασική αρχιτεκτονική της αρχαίας Ελλάδας και Ρώμης. Έχοντας μεγαλώσει στα δύσκολα χρόνια του μεσοπολέμου, είχε μέσα του ένα βαθιά ριζωμένο μίσος για τη βία και την αδικία, το οποίο είναι εμφανές στο έργο του. Συχνά σημειώνεται ότι στο έργο του Palle Nielsen αντανακλάται έντονα η ψυχροπολεμική ατμόσφαιρα της δεκαετίας του 1950.

Παράλληλες εκδηλώσεις στο Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα:

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, 20.00: Προβολή της ταινίας ντοκιμαντέρ για τον Palle Nielsen «Ουδέν με υστερήσει» της Jytte Rex. Ελληνικοί υπότιτλοι. Η Jytte Rex θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού.

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, 20.00: Man and his environment, exemplified by the works of the artists Palle Nielsen (1920-2000) and Armsrock (1984). Διάλεξη στα αγγλικά από την Signe Jacobsen, επιμελήτρια του Μουσείου Τέχνης Vejle.

Είσοδος ελεύθερη.

www.cycladic.gr