Από τη χώρα του Χρυσόμαλλου Δέρατος

Θησαυροί της Αρχαίας Κολχίδας
Η περιοδεύουσα έκθεση που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Ελληνικό κοινό, προβάλλει με τρόπο εντυπωσιακό τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε στα ανατολικά παράλια του Εύξεινου Πόντου από τον 5ο έως τον 2ο αι. π.Χ. Τα 140 έργα της έκθεσης - ανάμεσα στα οποία και 100 κοσμήματα - προέρχονται από ανασκαφές που έχουν πραγματοποιηθεί στο Βάνι, θρησκευτικό κέντρο της αρχαίας Κολχίδας (σημερινή δυτική Γεωργία).
Στόχος της έκθεσης είναι τόσο η ανάδειξη των ισχυρών πολιτισμικών δεσμών ανάμεσα στην αρχαία Ελλάδα και στην Κολχίδα, όσο και η γνωριμία του ελληνικού κοινού με τον εκθαμβωτικό κόσμο της Ανατολής.
Τα αντικείμενα της έκθεσης ανήκουν στο Εθνικό Μουσείο της Γεωργίας στην Τιφλίδα.

Η έκθεση έχει ήδη παρουσιαστεί σε μεγάλα μουσεία της Ευρώπης και της Αμερικής όπως, τα Κρατικά Μουσεία του Βερολίνου, το Μουσείο Ασιατικών Τεχνών της Νίκαιας, το Νομισματικό Μουσείο στο Παρίσι, το Smithsonian Institution της Washington, το Institute for the Study of the Ancient World του Πανεπιστημίου της Ν. Υόρκης, το Museum of Fine Arts του Houston, ενώ έως τις 4 Ιανουαρίου 2009 φιλοξενείται στο Fitzwilliam Museum του Cambridge.

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ
Ελληνικα: κάθε Τετάρτη και Σάββατο 12.00 - 14.00
Γεωργιανά: κάθε Κυριακή 13.00 - 15.00

http://www.benaki.gr