Γραφιστικό ενδιαφέρον για το 4ο φεστιβάλ Psarokokalo

Psarokokalo

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Αθήνας (Psarokokalo) είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε Φεβρουάριο στην Αθήνα και συγκεντρώνει τις καλύτερες μικρού μήκους ταινίες από τα σημαντικότερα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.
Το πρόγραμμα του φετινού 4ου φεστιβάλ εκτός από το συνηθισμένο το διεθνές διαγωνιστικό τμήμα, τα αφιερώματα και τα masterclasses, περιλαμβάνει γεγονότα και εκδηλώσεις που ενδιαφέρουν άμεσα την γραφιστική κοινότητα.

Ανάμεσα στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν:

«Πειράματα της Ρωσικής Πρωτοπορίας στον Κινηματογράφο»
Πειράματα της Ρωσικής Πρωτοπορίας στον Κινηματογράφο σε συνεργασία με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης & το Μουσείο Κινηματογράφου.

Τόσο καλλιτέχνες, όσο και σκηνοθέτες, εκπρόσωποι της ρωσικής πρωτοπορίας, προσπαθούσαν να επαναπροσδιορίσουν την κινηματογραφική γλώσσα, τις δομές της, αλλά και τη σχέση της με τις υπόλοιπες τέχνες, με απώτερο σκοπό να δημιουργήσουν ριζοσπαστικά έργα που θα ανταποκρίνονταν στις δυνατότητες της νέας τεχνολογικής εποχής και στις προσδοκίες της Επανάστασης.

Στην έκθεση «Πειράματα της Ρωσικής Πρωτοπορίας στον Κινηματογράφο» μπορεί κανείς να παρακολουθήσει πειραματισμούς της κινούμενης εικόνας μέσα από ταινίες της δεκαετίας του 1920. Παράλληλα παρουσιάζεται υλικό σχετικό με τον γραφιστικό σχεδιασμό τίτλων αρχής και τέλους ταινιών, story-boards, μακέτες, τυπώματα καθώς και κινηματογραφικά περιοδικά της εποχής από ιδιωτικές συλλογές.

Ημερομηνία: 1 -7 Φεβρουαρίου
Χώρος:Ταινιοθήκη της Ελλάδος - Μουσείο κινηματογράφου
Ώρες λειτουργίας έκθεσης:18.00 - 23.00

http://www.tainiothiki.gr/Museum

«The Ronin»
Ο Rob Chiu -Ronin- θα παρουσιάσει τίτλους αρχής τηλεοπτικών προγραμμάτων, συνεδριακών τίτλων και νέων ταινιών. Ο Rob θα μιλήσει για τη διαδικασία πίσω από την δημιουργία τους και παράλληλα θα παρουσιάσει μερικά παραδείγματα από την πιο πρόσφατη δουλειά του, η οποία αφορά πλέον το μεγάλου μήκους αφηγηματικό φιλμ.

«Adam Lee Davies. Μια σύντομη ιστορία των κινηματογραφικών τίτλων»
Από τις πρώτες στιγμές του σινεμά, οι κινηματογραφιστές κατάλαβαν τα εξαιρετικά προτερήματα των εναρκτήριων τίτλων. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσελκύσουν τον κοινό, να το κάνουν να παρακολουθήσει με προσοχή, να το μαγέψουν, να το μπερδέψουν ή να το διασκεδάσουν.
Γυρνώντας πίσω στον αιώνα που μας πέρασε, ο Adam Lee Davies επιλέγει μερικές από τα πιο σημαντικές σεκάνς τίτλων έναρξης, από όλο το φάσμα του κινηματογράφου. Καταγράφοντας έτσι, όλη την επανάσταση που έγινε σε καλλιτεχνικό και τεχνολογικό επίπεδο για τη δημιουργία των τίτλων.

http://gda.gr/node/605
http://psarokokalo.gr/