Δέκα Εικόνες για την Ιθάκη 2009

Θέμα: Εγώ
1ο βραβείο 1000€, 2ο βραβείο 600€, 3ο βραβείο 500€
Deadline: 20 Μαΐου 2009

Διαστάσεις: Ύψος 40εκ, Πλάτος 12εκ

Εγώ. Εγώ, μπροστά από τον καθρέφτη. Πως βλέπω τον εαυτό μου; Ποιο θα μπορούσε να είναι το «πορτραίτο» του εαυτού μου; Ποιος είμαι; Ποια εικόνα περιγράφει καλύτερα την προσωπική, κοινωνική ή πολιτική μου ταυτότητα, την καθημερινότητα, τις συνήθειές μου ή τις διαδρομές μου;

«Εγώ» είναι το θέμα του φετινού διαγωνισμού Δέκα Εικόνες για την Ιθάκη και όλα τα παραπάνω αποτελούν μερικές από τις αμέτρητες πλευρές από τις οποίες μπορούν οι συμμετέχοντες να προσεγγίσουν το θέμα αυτό.

Τα έργα που θα ξεχωρίζουν φέτος θα βραβευτούν με 1000€ το πρώτο βραβείο, 600€ το δεύτερο και 500€ το τρίτο. Επιπλέον, οι 10 καλύτερες συμμετοχές τυπώνονται σε πανό διαστάσεων 200 x 60cm και παρουσιάζονται στην παραλία της Ιθάκης για ολόκληρο το καλοκαίρι, ενώ οι δημιουργοί τους φιλοξενούνται στο νησί το σαββατοκύριακο των εγκαινίων αυτής της ανοικτής έκθεσης (Ιούλιος 2009). Τα 100 καλύτερα έργα θα εκτεθούν στην Ιθάκη και την Αθήνα.

Στο διαγωνισμό μπορεί να συμμετάσχει κάποιος με ένα ή δύο έργα. Η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί είναι ελεύθερη (γραφιστική σύνθεση, ζωγραφική, illustration, φωτογραφία, κολάζ, κόμικ κλπ.).

www.tenimages.org