Δωρεάν φιλοξενία για δημιουργικούς ανθρώπους

Δωρεάν φιλοξενία για δημιουργικούς ανθρώπους παρέχει μια πρωτότυπη πρωτοβουλία στη Σουηδία

Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι για να έχει ένα έντονη πολιτισμική ζωή μια πόλη χρειάζεται την παρουσία της δημιουργικής κοινότητας. Γιατί λοιπόν να μη δελεάσουμε την κοινότητα να έλθει στην πόλη μας, προσφέροντας ένα δωρεάν δωμάτιο για ένα-δυο βράδια; Έτσι φαίνεται να σκέφτηκαν οι άνθρωποι της Elvine (σουηδική μάρκα ρούχων) δημιουργώντας το Creators Inn, ένα χώρο φιλοξενίας που προσφέρεται για τη βραχυχρόνια διαμονή ανθρώπων που προέρχονται από οποιοδήποτε κομμάτι του δημιουργικού φάσματος (μουσικούς, εικαστικούς, σχεδιαστές, art directors, κ.λπ.) στην πόλη του Γκέτεμποργκ αρχικά και σύντομα και σε αυτή της Στοκχόλμης. Στόχος είναι να προσελκυθούν στις πόλεις αυτές άνθρωποι η παρουσία των οποίων θα συμβάλλει στην πολιτιστική ζωή των Σουηδικών πόλεων.

Οι φιλοξενούμενοι απολαμβάνουν πλήρη διαμονή, ασύρματη σύνδεση για internet, μπουρνούζια, πετσέτες και όλα τα σχετικά που θα απολάμβαναν και σε ένα επί πληρωμή ξενοδοχείο χωρίς καμία χρέωση. Το μόνο που έχουν να κάνουν όσοι ενδιαφέρονται είναι να συνδεθούν στην ιστοσελίδα του Creative Inn και να εξηγήσουν το λόγο για τον οποίον αξίζουν ένα δωρεάν δωμάτιο.

Ανάμεσα σε αυτούς που εκμεταλεύθηκαν την προσφορά μέχρι στιγμής, συγκαταλέγονται ο Μουσικός και blogger Momus, η σχεδιάστρια μόδας Sara Forsberg και η καλλιτέχνις και DJ Mako Ishizuka.

http://www.designmag.gr/
http://www.creatorsinn.com/