Η «Νύχτα των Μουσείων» 2009

Η «Νύχτα των Μουσείων» (La Nuit des Musees) θεσπίστηκε το 2005 από το υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας, που αποτελεί το φορέα-συντονιστή του εορτασμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Αποσκοπώντας στην προσέλκυση νέων ομάδων κοινού, η «Νύχτα των Μουσείων» πραγματοποιείται μία ημέρα το χρόνο, κατά την οποία τα μουσεία που συμμετέχουν στον εορτασμό παραμένουν ανοικτά με ελεύθερη είσοδο από τη δύση του ηλίου έως τη 1 π.μ., ενώ παράλληλα διοργανώνουν εκδηλώσεις εορταστικού χαρακτήρα.

////////////////////////////////////
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

16/05/09, 18:30 – 1:00
Ελεύθερη είσοδος για όλους!

Το Σάββατο (18:30-01:00) ελάτε κοντά μας για ξεναγήσεις στις μόνιμες συλλογές, αφηγήσεις Άντερσεν για ενήλικες,
μία παράσταση για πιάνο και φωνή,
happenings και μουσική./05/09, 18:30 – 1:00
Ελεύθερη είσοδος για όλους!

Aφηγήσεις Άντερσεν για ενήλικες
Τι είδε το φεγγάρι: ιστορίες για ενήλικες του
Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Την ώρα που ο Θάνατος πλησιάζει ένα μικρό πουλί με το τραγούδι του τον διώχνει. Και το Αηδόνι έτσι λυτρώνει τον Αυτοκράτορα.
Κι ο Βασιλιάς είναι Γυμνός! Γυμνός στην ίδια του την ματαιοδοξία, τη φιλοδοξία, την ανοησία και την ψευτιά…
Δυο θαυμάσιες ιστορίες του Άντερσεν σχολιάζουν με ιδιαίτερη οξύνοια και διεισδυτικότητα τις αιώνιες αδυναμίες των ανθρώπων, με τρόπο απελπιστικά επίκαιρο!

Ποιος είπε ότι ο Άντερσεν έγραφε για παιδιά ;

Η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη παρουσιάζει τις ιστορίες του μεγάλου ποιητή, σε πιστές μεταφράσεις από τα πρωτότυπα κείμενα, αποδίδοντας αφηγηματικά το λεπτό χιούμορ και τη μεγάλη ευαισθησία του συγγραφέα.
Συμμετέχει παίζοντας ζωντανά μουσική ο Σπύρος Παν με Hang ένα εξαιρετικά σπάνιο χειροποίητο μουσικό όργανο που ο ιδιαίτερος ήχος του ταιριάζει ιδανικά με τα παραμύθια.

Λόγος και μουσική ενορχηστρώνονται μαγικά αποδίδοντας με τρόπο ατμοσφαιρικό τις διαχρονικές αξίες των κειμένων του Άντερσεν.

Αφήγηση - σκηνοθετική επιμέλεια: Σάσα Βούλγαρη
Μουσική σύνθεση: Σπύρος Παν

Ωρα: 21:00
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων, στο τηλέφωνο 210 – 7294220
(Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 – 13.00)