Η σύγχρονη εικονογράφηση παιδικού βιβλίου στη Γερμανία

Tο Goethe-Institut σε συνεργασία με το Μουσείο Εικονογραφημένου Βιβλίου του Troisdorf παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα έκθεση που δίνει με 13 αντιπροσωπευτικές επόψεις μια εικόνα του έργου σημαντικών Γερμανών καλλιτεχνών εικονογράφων.

Παράλληλα σε διεθνώς καταξιωμένους κλασικούς του είδους παρουσιάζονται και καλλιτέχνες της νέας γενιάς, των οποίων το έργο αντικατοπτρίζει τις τελευταίες τάσεις στην τέχνη της εικονογράφησης παιδικών βιβλίων στη Γερμανία.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα των: Jutta Bauer, Rotraut Susanne Berner, Nadia Budde, Klaus Ensikat, Wolf Erlbruch, Jacky Gleich, Nikolaus Heidelbach, Sybille Hein, Janosch, Karoline Kehr, Axel Scheffler, Philip Waechter και Katja Wehner.

Τα εκθέματα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της μοντέρνας τέχνης εικονογράφησης βιβλίου, το οποίο εκτείνεται από την ακουαρέλα και το κολάζ μέχρι και τις ψηφιακές πειραματικές δημιουργίες. Άλλοτε γεμάτο αφέλεια κι άλλοτε σκεπτικισμό, άλλοτε πάλι αυθάδικο ή και στοχαστικό το βλέμμα των καλλιτεχνών. Κάποιοι παίζουν με φανταστικούς κόσμους και ονειρικές εικόνες, άλλοι πάλι ανατρέπουν την πραγματικότητα με εύθυμη και κωμική διάθεση. Έντονα εκφραστικές με κραυγαλέα χρώματα εικονογραφήσεις εναλλάσσονται με άλλες πιο σιγαλές, πιο ντελικάτες.

Ο κατάλογος της έκθεσης με έγχρωμες απεικονίσεις όλων των εκθεμάτων καθώς και κείμενα των δημιουργών, αποτελεί δημιουργία του γραφιστικού ατελιέ του σχεδιαστή και εικονογράφου Frank Georgy.

Είσοδος ελεύθερη
Goethe-Institut Athen,
Ομήρου 14-16, Τηλ. 210 3661000
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Πέμπτη 9:00-21:00, Παρασκευή 9:00-19:00,
Σάββατο 9:00-13:00

πηγή:e-go.gr