Πανελλήνιος διαγωνισμός φωτογραφίας «ΕΙΡΗΝΗ ΕΙΝΑΙ…»

Στα πλαίσια της προώθησης της Παγκόσμιας Πορείας για την Ειρήνη και τη Μη Βία, η ΜΚΟ «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία» διοργανώνει πανελλήνιο διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «ΕΙΡΗΝΗ ΕΙΝΑΙ…» με την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να αποτυπώσουν αυτό που για τους ίδιους εκφράζει η έννοια της Ειρήνης είτε ως προσωπική κατάσταση, είτε ως κοινωνική συνθήκη.

Η διάρκεια του διαγωνισμού θα είναι από τις 2/6/2009 μέχρι τις 31/8/2009. Ο κάθε συμμετέχοντας θα μπορεί να στείλει μέχρι 2 φωτογραφίες σε ηλεκτρονική μορφή, και οι οποίες θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας του διαγωνισμού www.eirinieinai.gr. Εκεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν για τους όρους του διαγωνισμού, την κριτική ομάδα ανά κατηγορία και τα βραβεία των νικητών.

Υπάρχουν 3 κατηγορίες: έγχρωμη, ασπρόμαυρη και επεξεργασμένη φωτογραφία, προσπαθώντας να καλύψουμε όλο το εύρος της έκφρασης των συμμετεχόντων.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 21 Σεπτεμβρίου 2009, Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρήνη, και οι 60 καλύτερες (20 ανά κατηγορία) θα εκτεθούν σε 10 πόλεις από τα τέλη Οκτωβρίου.

Τέλος, σας προσκαλούμε την Παρασκευή, 12 Ιουνίου, στην παρουσίαση του διαγωνισμού και των χορηγών – υποστηρικτών του, καθώς και της Παγκόσμιας Πορείας για την Ειρήνη και τη Μη Βία. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον εναλλακτικό πολυχώρο “Pure BLISS”, Ρόμβης 24Α, Σύνταγμα, στις 20:30.

Για πληροφορίες: Νίκος Στεργίου 6992150315 – 8012004862 - nikos@thehumanists.gr
www.eirinieinai.grwww.kosmosxorispolemous.grwww.theworldmarch.org

Διοργάνωση: ΜΚΟ Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία. www.kosmosxorispolemous.gr
Παγκόσμια Πορεία για την Ειρήνη και τη Μη Βία. www.theworldmarch.org