1ο Φεστιβάλ Χαρακτικής


Το 1ο Φεστιβάλ Χαρακτικής στην Αθήνα είναι γεγονός!

Το (Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων / Πρώτη έκδοση), διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών και τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων, από 3 έως 28 Ιουνίου 2009 σε διάφορα σημεία της πόλης. Το πρόγραμμα είναι ιδιαιτέρως πλούσιο….διαβάστε το αναλυτικά.

Τα επίσημα εγκαίνια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 10 Ιουνίου, στις 20.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης – Θησείο, στάση ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός, τηλ.: 210 34 52 150).

Στη γιορτή αυτή της χαρακτικής θα συμμετάσχουν με εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις εκτός από την ΄Ενωση Ελλήνων Χαρακτών, η Ελληνοαμερικάνικη ΄Ενωση, το Ισπανικό Ινστιτούτο Θερβάντες, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Ιταλικό Ινστιτούτο, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η Alpha Bank, και το Μορφωτικό ΄Ιδρυμα της Εθνικής Τράπεζας, ενώ κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι καλλιτέχνες θα ανοίξουν τα εργαστήριά τους για το κοινό.

Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών συμμετέχει στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» από 3 έως 28 Ιουνίου, με την θεματική έκθεση «Δύσκολες Νύχτες». Έργα φτιαγμένα να ταιριάζουν με τις αμφίβολες μέρες που ζούμε. Η νύχτα είναι μοντέρνα και αποτελεί το είδωλο της άγνοιάς μας, των ορίων μας, της υπόστασής μας. Ο Πλάτωνας μας είχε βυθίσει στο σκοτάδι του σπηλαίου με σκοπό να καταγγείλει τα ψεύτικα φώτα που μας εξαπατούν. Ο μάντης Τειρεσίας δεν χρειαζόταν μάτια για να δει. Η νύχτα απαιτεί την επίκληση ενός άλλου βλέμματος. Στον καθένα εναπόκειται να το επινοήσει. Στον καθένα η δική του νύχτα. Και οι καλλιτέχνες Αννιτσάκης Οδυσσέας , Ανούση Ηλία Ρένα, Αποσπορίδου Σουζάνα, Αρφαράς Μιχάλης, Βλασσόπουλος Γιώργος, Γιανναδάκης Μανόλης, Δεσεκόπουλος Νίκος, Διονυσοπούλου Ελισσάβετ, Ηλιοπούλου Κριστιάνα, Κάπρου Ελένη, Κομιανού Άρια, Κολιός Γιάννης, Κότσαρης Γρηγόρης, Κουμαντάκη Δήμητρα, Κώτση Ανδριάνα, Κώτσιου Ντίνα, Mahrt Kati, Μήλιος Γιώργος, Νικολαίδη Τόνια, Ξυλά – Ξαναλάτου Ίρις, Οικονομίδου Ελένη, Pino Pantolfini, Παπαδημητροπούλου Κατερίνα, Πειρουνίδης Απόστολος, Πετροπούλου – Δημητράκη Δήμητρα, Ποδηματά – Στεφανάκη Ειρήνη, Σιατερλή Δήμητρα, Σταθοπούλου Ράνια, Σταυρακαντωνάκης Νίκος, Στεφανάκης Γιάννης, Σχοινά Μαίρη, Τσαλαματά Βίκυ και η Χρηστάκη Florence κλήθηκαν να καταθέσουν τη δική τους άποψη παρουσιάζοντας την σε μια ομαδική έκθεση 100 έργων.

πηγή