15η Art Athina/ Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης

Η Art-Athina είναι η καταξιωμένη ετήσια Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης που θεσμοθετήθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης με σκοπό την παρουσίαση στο ευρύ κοινό επιλογών από τη σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή αναγνωρισμένων, αλλά και νέων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Η ανάδειξη των νέων καλλιτεχνικών τάσεων και προβληματισμών στη σύγχρονη τέχνη διεθνώς είναι επίσης ένας από τους σημαντικούς στόχους της Art-Athina, προκειμένου αφενός να ενημερώσει το ελληνικό κοινό ως προς τις εξελίξεις στα εικαστικά δρώμενα και αφετέρου να ενεργοποιήσει διαύλους επικοινωνίας και ζύμωσης με το διεθνές περιβάλλον.

Η 15η Art-Athina θα διεξαχθεί από τις 21 έως και τις 24 Μαΐου 2009 στο Κλειστό Φαλήρου (Γήπεδο Taekwondo), Ολυμπιακά Ακίνητα, στο Φαληρικό Δέλτα. Ο νέος χώρος προσφέρει πληθώρα εκθεσιακών δυνατοτήτων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, άνετο δωρεάν parking και εύκολη πρόσβαση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Θα συμμετέχουν πάνω από 65 γκαλερί από την Ελλάδα, την Αγγλία, το Βέλγιο, την Γαλλία, την Ιταλία, την Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Τουρκία, τις ΗΠΑ, την Ολλανδία και την Κύπρο οι οποίες θα παρουσιάσουν έργα περισσοτέρων από 300 καλλιτεχνών. Όπως πάντα, θα συμπεριλαμβάνει παράλληλες δράσεις -εκθέσεις, ομιλίες, performance, κτλ.- μέσα στον εκθεσιακό χώρο, που

θα παρουσιάζουν και θα σχολιάζουν τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία. Στο πλαίσιο της Art-athina θα ενταχθούν και εκθέσεις άλλων φορέων, σε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός «ιστού τέχνης» που θα αγκαλιάσει την πόλη και θα προβάλλει ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που συμπίπτουν επί τούτου χρονικά με τη φετινή διοργάνωση.

πηγη: ελculture