Connection: Μade in Greece

"A fine collection of greek visual communication"

H Ένωση Γραφιστών Ελλάδας στην προσπάθειά της, να προβάλει την ελληνική οπτική επικοινωνία στο εξωτερικό συνεργάζεται με το περιοδικό Newwebpick (www.newwebpick.com) για την παραγωγή του νέου εθνικού τεύχους του on-line περιοδικού, "Connection: Μade in Greece".
Στο συγκεκριμένο τεύχος θα προβληθούν εργασίες και συνεντεύξεις δημιουργών από την Ελλάδα.

Το Νewwebpick είναι ένα από τα πιο διάσημα design on-line περιοδικά, στον κόσμο με πάνω από 4.000.000 συνδρομητές από 155 χώρες. Το περιοδικό προβάλει όλες τις μορφές οπτικής επικοινωνίας. Γραφιστική, εικονογράφηση, διαφήμιση, web design, animation, φωτογραφία, και 3D σχεδιασμό.
Μέχρι σήμερα, έχουν συνεργαστεί με το περιοδικό και έχουν προχωρήσει σε on-line έκδοση αντίστοιχων περιοδικών πολλές χώρες. Η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Κολομβία, η Αίγυπτος, και η Βοσνία είναι κάποιες από αυτές. 

Ιδανικά οι εργασίες που θα προβληθούν, από την ελληνική κοινότητα, θα πρέπει να έχουν πρωτοποριακό χαρακτήρα και καινοτόμα στοιχεία στον σχεδιασμό, ικανά να προωθήσουν το ελληνικό design στην παγκόσμια κοινότητα.

Η συλλογή των εργασιών και η διαχείρηση του τεύχους, θα γίνει από την Ένωση Γραφιστών Ελλάδας, και δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Στα πλαίσια διαχείρισης της ύλης ή Ένωση είναι πιθανόν και εφ΄όσον χρειαστεί να συγκροτήσει Γνωμοδοτική επιτροπή, για την αξιολόγηση των συμμετοχών, και αυτό θα ανακοινωθεί στους συμμετέχοντες σχεδιαστές.

Προδιαγραφές αποστολής.

Ο σχεδιασμός των σελίδων, (Εργασίες, βιογραφικά στοιχεία, κείμενα απαντήσεων στις ερωτήσεις), θα γίνει από τον κάθε σχεδιαστή μέσα στα πλαίσια των σελίδων του.

Η κάθε συμμετοχή μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι 5 δισέλιδα του περιοδικού μεγέθους 950x648pixels.
Οι σελίδες πρέπει να είναι αρχεία RGB στα 72dpi. Επίσης για λόγους προώθησης της έκδοσης, θα πρέπει να στείλετε τα ίδια αρχεία των εργασιών σας και στα 300dpi.
Όσοι επιθυμούν να προβάλλουν εργασίες με μορφή video, μπορούν να το κάνουν αρκεί τα αρχεία τους να είναι .mov και μέχρι 12MB. Επίσης θα πρέπει να ορίσουν ένα λευκό χώρο μέσα στο δισέλιδο που επιθυμούν να προβληθεί το video.
Τα ονόματα των αρχείων θα πρέπει, για λόγους διαχείρισης, να έχουν την εξής μορφή: fullname_category_dpi_number.jpg
για παράδειγμα: sofialoukeri_graphicdesign_72_1.jpg
Οι κατηγορίες στα αγγλικά είναι: graphicdesign - illustration - 3D - animation - photography - advertising - webdesign.

Τα δισέλιδα θα πρέπει να περιλαμβάνουν ένα σύντομο βιογραφικό και τις απαντήσεις σας στις παρακάτω ερωτήσεις:
- Tell us a little bit about your background?
- Who are your main inspirations?/What are your influences?
- How do you keep motivated and interested?
- Do you have any new projects coming up that you can tell us about?
- What do you know about your country's design/desginers?
- Any words you would like to pass it to new comer designers?
- What is your most favorite commercial of your own?
- Name 8 designers you like most?
- Any final comments:

Πριν ξεκινήσετε να στέλνετε τις εργασίες σας θα πρέπει να κατεβάσετε τον παρακάτω φάκελοαρχείων που περιέχει μια εικόνα (.jpg) με την σωστή διάσταση του δισέλιδου και το μέγεθος των γραμμάτων (specifications) καθώς επίσης και την γραμματοσειρά (.ΤΤF) που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για το στήσιμο των δισέλιδων. Επίσης μέσα θα βρείτε 2 αρχεία .doc που πρέπει να συμπληρώσετε, χρειαζόμαστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας (όνομα, ιδιότητα, στοιχεία επικοινωνίας: τηλέφωνο, e-mail, site). Τέλος το όνομα του φακέλου με τα αρχεία σας θα πρέπει να έχει την εξής μορφή: fullname_category.

Παραδείγματα από εκδόσεις αντίστοιχων τευχών βρίσκονται on-line στο: http://ezine.newwebpick.com/connection
 
Θα πρέπει να αποστέλλετε τα αρχεία σας στο projects@gda.gr μέχρι την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008.

Για περισσότερες πληροφορίες, διευκρινήσεις, λεπτομέρειες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία της Ένωσης στο τηλέφωνο: 210 522 4813 (Δευτέρα-Πέμπτη 18:00-21:00), στο projects@gda.gr ή με τον Δημήτρη Κανελλόπουλο στο 210 3232 733 (Δευτέρα-Παρασκευή 17:00-19:00).

Γενικοί όροι
Οι συμμετέχοντες στην έκδοση αποδέχονται επίσης, τους όρους περί πνευματικών δικαιωμάτων έτσι όπως οριζονται από το περιοδικό Newwebpick και είναι:

Με την συμπλήρωση των στοιχείων ο υποβάλλων συνεντευξιαζόμενος συμφωνεί ότι: Η Ένωση Γραφιστών Ελλάδος και το Newwebpick έχουν το δικαίωμα να εκδώσουν online την συνέντευξη καθώς επίσης και τις εργασίες του/της. Επίσης διατηρούν το δικαίωμα χρήσης των εργασιών για λόγους προώθησης του περιοδικού. Επίσης το Newwebpick έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει εργασίες στην ιστοσελίδα του, www.newwepick.com όπως και στα εκτυπωμένα περιοδικά και βιβλία του. Σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί έργο σας θα αναφέρεται το όνομα σας.

Υπάρχει περίπτωση οι εργασίες σας να χρησιμοποιηθούν για εμπορική χρήση. Εάν δεν επιθυμητέ να συμβεί αυτό τότε θα πρέπει να το δηλώσετε όταν στέλνετε τις εργασίες σας. Εάν δεν το κάνετε, τότε δίνετε το δικαίωμα να τις χρησιμοποιηθούν και για εμπορικούς σκοπούς. Εάν μια εργασία σας επιλεχτεί για εμπορικούς σκοπούς τότε το περιοδικό θα επικοινωνήσει μαζί σας για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέριες. Σε καμία περίπτωση η δουλεία σας δεν θα χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς σκοπούς χωρίς την άδεια σας.

Η Ένωση Γραφιστών Ελλάδας, διατηρεί το δικαίωμα χρήσης των εργασιών των μελών της, για λόγους προώθησής και προβολής. Σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί έργο σας θα αναφέρεται το όνομα σας.