Ύδρα: Σύγχρονη τέχνη σε κάθε γωνιά


εικόνα: Wilson, Robert

Δέκα χρόνια με πολύ λαμπερές στιγμές αλλά και πρωτιές στο χώρο της τέχνης γιορτάζει φέτος η εικαστική έκθεση που διοργανώνει ο δαιμόνιος Δημήτρης Αντωνίτσης στο «Σχολείον» της Ύδρας.

Όσοι επισκεφτούν το πανέμορφο νησί της Ύδρας θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν έργα σύγχρονης τέχνης από την παγκόσμια σκηνή, τα οποία δεν θα εκτίθενται μόνο στο Σαχτούρειο Γυμνάσιο αλλά θα είναι διασκορπισμένα σε διάφορα σημεία του νησιού.

Ο κ. Αντωνίτσης, σε μια προσπάθεια να απλώσει τη σύγχρονη τέχνη πέρα από τα όρια ενός χώρου, έβαλε τους καλλιτέχνες να εκθέτουν σε γνωστά σημεία του νησιού. Έτσι, έργα των Michael Bevilacqua και Hanna Liden θα εκτίθενται στα ΚΑΠΗ Ύδρας, του Torben Giehler στην καφετέρια Ίσαλος, του Konstantin Trubkovich στο μπαρ Πειρατής, του Tilo Schulz στο δημαρχείο, του Scott Campbell στην Hydronetta, του David Kennedy-Cutler στο φαρμακείο Γαββαλά, του David Casini στο κοσμηματοπωλείο Votsi, του Alexander Lee στο Δημοτικό Ταμείο, της Greta Frau στην ταβέρνα Αγορά, της Jessica Craig-Martin στην ταβέρνα της Κυρίας Σοφίας και σε πολλά ακόμα σημεία του νησιού.

Να αναφέρουμε εδώ πως στο Σαχτούρειο Γυμνάσιο θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους επτά καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι Μαργαρίτα Μποφίλιου και Κώστας Σαχπάζης. Η θεματολογία της φετινής έκθεσης περιστρέφεται γύρω από τη γενικότερη έννοια του πορτρέτου. Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν τα κοντινά αγωνιώδη φωτογραφικά πορτρέτα του Τζέραλντ Φέρστερ, τα τέσσερα βίντεο του Μπομπ Γουίλσον που παρουσιάζονται πρώτη φορά στην Ελλάδα αλλά και τα πορτρέτα των Στρουμφ από τον Νεοϋορκέζο Κάουζ!

πηγή: